مهارت های مورد نیاز برای تقویت درک مطلب و یافتن پاسخ های درست برای پرسش های آزمون آیلتس بسیار کلیدی و ضروری میباشند. بنا به گفته وبسایت های اصلی آیلتس حتی انگلیسی زبان هایی که با این مهارت ها آشنایی نداشته باشند ممکن است نمره هایی پایین تر از متقاضیان غیر انگلیسی زبانی که این مهارت ها را برای چندین و چند ماه تمرین کرده اند دریافت کنند! در این مطلب میخواهیم دو تکنیک اسکنینگ و اسکیمینگ را به شما عزیزان توضیح دهیم و روش استفاده از این تکنیک را برای شما بازگو کنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
مهارت اسکن کردن scanning و اسکیم کردن skimming
تکنیک اسکنینگ و اسکیمینگ دو استراتژی متفاوت برای تندخوانی هستند. هرکدام از این دو برای مقاصد متفاوتی بکار میروند و البته قرار هم نیست در همه موارد از اینها استفاده کرد. درواقع این دو در انتهای سریع طیف تندخوانی هستند و مطالعه کردن در انتهای کُند طیف تندخوانی است. افرادی که این دو روش را بلد باشند خوانندگانی منعطف خواهند بود و بنابر منظورشان متن را میخوانند و اطلاعاتی که نیاز دارند را بدون اتلاف وقت و سریع کسب میکنند. این افراد همه متن را نمیخوانند که باعث افزایش سرعت خواندن میشود. این توانایی مبتنی بر این است که میدانند چه اطلاعاتی را باید بخوانند و از چه متدهایی استفاده کنند.
مرتبط بخوانید: تکنیک های بالا بردن سرعت ریدینگ
(skimming) چیست؟
اسکیمینگ یکی از ابزارهایی است که کمک میکند تا در زمانی کمتر، مقدار بیشتری بخوانیم. اسکیمینگ یعنی اینکه فقط بدنبال ایده اصلی و محوری متن باشیم. این روش بهترین عملکرد را در مورد متون غیرداستانی دارد. با بکارگیری روش اسکیمینگ، رویهمرفته درک مطلب کاهش مییابد چون همه متن را نمیخوانیم و فقط قسمتی را میخوانیم که در راستای هدفمان باشد. روش اسکیمینگ حین خواندن بکار گرفته میشود و به شما این امکان را میدهد که در کنار توجه به موضوع و ایده اصلی متن، بدنبال جزئیات هم بگردید.
چگونگی استفاده از مهارت skimming
از آنجایی که مهم ترین قسمت های یک متن تیتر و عنوان هستند؛ این بخش ها را به خوبی نگاه کنید. پس بهتر است این قسمت ها را در حین انجام skimming به خوبی بخوانید و مورد توجه قرار دهید. ایده ی اصلی کل متن ریدینگ و پاراگراف ها باید در حین انجام این تکنیک روشن شود.
یکی دیگر از تکنیک های فوق العاده skimming این است که پاراگراف اول و آخر متن را بخوانید. اولین و آخرین جمله در یک متن می تواند به ما بگوید که متن در چه موردی است. در واقع این بخش ها همان بخش نتیجه گیری و مقدمه هستند که می توانند در فهم متن به ما کمک کنند.
بنابراین برای استفاده از این تکنینک:
- پاراگراف اول را با دقت بخوانید تا بتوانید متوجه شوید متن در مورد چه چیزی می خواهد بحث کند.
- معمولا جمله اول و دوم پاراگراف اول می تواند به شما ایده اصلی متن را بدهد.
- بعد از خواندن اولین جملات، باید چشمان شما تا انتهای پاراگراف پایین بیاید و به دنبال قسمت های مهم اطلاعات مانند تاریخ و نام باشید.
- بند آخر را با دقت بخوانید زیرا ممکن است خلاصه باشد.
(scanning) چیست؟
اسکنینگ هم یک ابزار مفید دیگر برای تندخوانی است. برخلاف اسکیمینگ، هنگام انجام اسکنینگ فقط دنبال اطلاعات خاصی میگردیم و همه قسمتها را نمیخوانیم. اسکنینگ همان کاریست که وقتی دنبال جدول روزنامه میگردیم یا وقتی دنبال شماره کسی در دفترچه تلفن میگردیم انجام میدهیم. برای اینکه اسکنینگ موفقی داشته باشیم علاوه بر فهم متن باید ساختار آنرا هم بدانیم تا بتوانیم اطلاعات مورد نظرمان را بیابیم. همچنین اسکنینگ برای یافتن اطلاعات و جزئیات در زمانی اندک هم مفید است.
چه زمانی از اسکنینگ استفاده کنیم؟
زمانی از اسکنینگ استفاده میکنیم که هدفمان یافتن اطلاعات و چیز مشخصی باشد. مثلاً اگر بخواهیم کنفرانسی شفاهی در کلاس ارائه کنیم، فهرست کتابهای مربوطه را اسکن میکنیم تا ببینیم اشاره ای به کلیدواژه های موردنظرمان شده است یا نه و در صورت لزوم شماره صفحات آن بخش را برمیداریم.
حتماً پیش آمده است که قبلاً هم بدون اینکه بدانید اسکنینگ انجام داده اید. حال پس از نکاتی که در این قسمت به شما گفتیم خواهید توانست اسکنینگ را آگاهانه و بیشتر و هدفمند بکار برید. هرچه بیشتر تمرین کنید اسکنینگ بهتری خواهید داشت. درنهایت اینکه مهمترین فایده اسکنینگ همانا توانایی آن در کمک به شماست تا خواننده منعطفتری شوید. اسکنینگ درواقع یک دنده سبک دیگر به موتور مهارت خواندن شما اضافه میکند.
ممنون خیلی به دردم خورد
سلام چطوری میشه بقیه آموزش های شما رو دید؟
سلام به قسمت بالای صفحه منو و بعد بخش مقالات بروید.