آزمون TOEFL PBT

آزمون TOEFL PBT

آزمون TOEFL PBT دارای ۴ بخش می باشد. امتیاز این امتحان از ۳۱۰ تا ۶۷۷ می باشد که به جمع نمره ۳ بخش آن مربوط شده و نمره بخش نوشتاری جدا محاسبه می شود.
برای اکثر دانشگاه های دنیا ۵۵۰ حد پایین می باشد. ولی کسانی که به دنبال بورس تحصیلی هستند باید سعی کنند که بالای ۶۰۰ داشته باشند حتی برخی از دانشگاه ها حد پایین ۶۲۰ هم برای این امتحان تعیین کرده اند(مثل Cambridge).

بخش های مختلف آزمون TOEFL PBT

بخش خواندن در آزمون TOEFL PBT

در این بخش ۵۰ سوال وجود دارد که معمولا برای این تعداد سوال ۵ متن وجود دارد که هر متنی بین ۹ تا ۱۱ سوال دارد.

سوال اول هر متن به این مضمون است که این متن در چه مورد صحبت می کند یا اسم این متن را کدام انتخاب کنیم بهتر است؟

این سوال باید در هر متن آخرین سوالی باشد که در آن بخش پاسخ داده می شود چرا که شما با زدن سوالات دیگر کاملا با موضوع آن متن اشنا می شوید.

دو روش کلی در پاسخ دادن به سوالات این بخش پیشنهاد شده است:

بعضی ها عقیده دارند که اول متن را با سرعتی در حدود ۲ تا حداکثر ۳ دقیقه بخوانند و بعد سوالات را بخوانند و سریع به متن برگردند و جواب را با سرعت بیشتری پیدا کنند.

گروه دوم عقیده دارند که اول سوال را خوانده و بعد جواب را در متن پیدا کنند.

البته لازم به ذکر است که سوالات به ترتیب در متن وجود دارند یعنی مثلا سوال ۴ در پاراگراف ۲ و سوال ۱۰ در پاراگراف ۴ می باشد.

بعضی دیگر هم پیشنهاد می کنند که بهتر است اول با سرعت فقط ۱۰ سوال مربوط به یک متن را بدون جواب در ۱ دقیقه بخوانند و بعد متن را در ۲ دقیقه بخوانند و در ۸ دقیقه باقی مانده ۱۰ سوال را پاسخ دهیم.

باید اضافه کنیم که این بخش ۵۵ دقیقه زمان دارد. همچنین انتخاب این راه ها کاملا سلیقه ای است و نمی شود گفت که یکی از دیگری بهتر است. شما هم می توانید با زدن ۳ امتحان بفهمید که با کدام راحتتر هستید.

بخش شنیداری در آزمون TOEFL PBT

برای بسیاری از ایرانیان این قسمت سخت ترین بخش امتحان است و دارای ۵۰ سوال شنیداری می‌باشد که به دو بخش تقسیم می‌شود. (اخیرا تعداد سوالات این بخش در برخی آزمون ها افزایش یافته است)

• مکالمات کوتاه
شامل ۲۰ سوال ( و یا بیشتر) می باشد و دو نفر با هم صحبت می کنند و یک سوال مطرح می شود که بیشتر مواقع صحبت های نفر دوم مهم می باشد، چرا که معمولا جواب در صحبت های نفر دوم پنهان می باشد. شما در امتحان کاغذی تافل گزینه ها را روی ورقه امتحان می بینید و این به شما کمک می کند که قبل از پخش سوال گزینه ها را به سرعت بخوانید و حتی در برخی شرایط ۲ تا گزینه را حذف کنید. بین هر دو سوال در این بخش چند ثانیه فاصله وجود دارد که در این مدت شما باید خانه مربوطه را در پاسخنامه پرکنید و خود را برای سوال بعدی حاضر کنید. برای آمادگی در این بخش آشنایی با جملات محاوره ای روزمره معروف بسیار مفید است که با گوش کردن مداوم به listeningهای آزمونهای قبلی میتوان تا حد ۷۰ % و یا بیشتر در این زمینه مسلط شد.
• مکالمات بلند
شامل ۳۰ سوال (یا بیشتر) می باشد که یک سری از سوالات ۲ نفر با هم در حدود ۱ دقیقه صحبت کرده و ۴ الی ۵ سوال مطرح می شود که در بخشی از سوالات هم یک نفر در همین حدود زمانی صحبت می کند و بعد همین تعداد سوال را باید شما جواب دهید. در ابتدای هر سه مرحله، حدود یک تا سه دقیقه زمان صرف پخش نمونه‌ای از آن بخش می‌شود که شما می‌توانید در این مدت گزینه‌های مربوط به سوالات را مرور کنید تا وقتی سوال پخش می‌شود سریعتر سوال را جواب دهید البته این کار قانونی نیست. ولی در ایران، کسی سر جلسه جلوی این کار را نمی گیرد.  برای مهارت در این بخش وقت خود را با گوش کردن به VOA، CNN و ماهواره و به ویژه فیلم دیدن تلف نکنید و فقط منابع سوالات تافل را مدام گوش کنید. تافل یک نوع کنکور است و کسانی که با تستهای آن بیشتر آشنا باشند، نمره بیشتری کسب می کند. به خصوص که این امتحان واقعا برای کسانی که پایه زبان خوبی ندارند خوب است. چرا که کسی که پایه زبان خوبی ندارد حتی اگر خیلی هم کار کند نمی تواند در مدت کوتاه نمره خیلی عالی از این امتحانات بگیرد ولی در این امتحان این کار شدنی است. در بخش مکالمات کوتاه، چند سوال که حدود ۵ تا ۷ سوال می باشد به عبارات idiomatic اختصاص پیدا می کند که حتما این عبارات را که در آخر کتابهای تافل وجود دارد حفظ کنید. اگر کسی بتواند در این بخش از ۵۰ سوال به ۴۲ سوال حداقل پاسخ دهد، گرفتن نمره‌ی بالای ۶۰۰ کار ساده‌ای خواهد بود.

بخش گرامر در آزمون TOEFL PBT

این بخش راحت ترین بخش تافل است که یکی از مهمترین علل راحت بودن تافل ورقه ای نیز همین است.

شامل ۴۰ سوال با ۲۵ دقیقه زمان و دو بخش می باشد بخش اول شامل ۱۵ سوال ۴ گزینه ای می باشد که باید گزینه صحیح را انتخاب کنید.

بخش دوم شامل ۲۵ سوال است که در این سوالات در یک جمله، ۴ بخش آن با کشیدن خط در زیر آن مشخص شده است که باید گزینه ای که غلط است را انتخاب کنید. یعنی گزینه ای که باعث غلط بودن جمله شده را پیدا کرد که کمی دقت در این بخش لازم است. شما به راحتی می توانید با تمرین بر روی تستهای این بخش به ۳۸ سوال از ۴۰ سوال پاسخ داده و قبولی خود را در امتحان تضمین کنید. این اصلا به پایه زبان کسی بستگی ندارد و هر کسی به راحتی می تواند به این مهم دست پیدا کند.

بخش نوشتاری در آزمون TOEFL PBT

این قسمت حتی برای کسانی که زبان خوبی دارند هم می‌تواند مشکل باشد، چرا که کسی که در این بخش نمره خوبی می خواهد علاوه بر تسلط به زبان انگلیسی باید انشای خوبی نیز داشته باشد.

نمره این بخش از ۰ تا ۶ می باشد ولی این نمره در نمره‌ی کل امتحان محاسبه نمی شود.

بیشتر دانشگاه ها برای این بخش سقفی تعیین نمی کنند، ولی برخی ۴، ۵۴ و گاهی نیز ۵ را به عنوان حداقلِ قابل قبول تعیین می‌نمایند.

گرفتن نمره ۵۴ خوب و نسبتا ساده است ولی گرفتن نمره ۵ و ۵۵ کار چندان ساده ای نیست. برای کسانی که برای دکترا اقدام می کنند این بخش اهمیت بیشتری دارد چرا که اساتید ترجیح می دهند که با دانشجویانی کار کنند که علاوه بر مهارت مکالمه خوب، مهارت نوشتاری خوبی نیز برای نوشتن مقالات عملی داشته باشند.

کسانی که تعدادی مقاله به زبان انگلیسی دارند و نمره خوبی در این بخش کسب نمی‌کنند، ممکن است شک اساتید را برانگیزند و ممکن است اساتید تصور کنند که آنها ممکن است مقالاتشان را خودشان ننوشته باشند.

بخش گفتاری در آزمون TOEFL PBT

توصیه به کسانی که به نمره بخش گفتاری speaking نیازی ندارند.

حتما در این امتحان شرکت کنید حتی اگر زبان خوبی دارید، چرا که گرفتن نمره ۶۵۰ از معادل ان در امتحانات دیگر راحت تر می باشد.

(فقط کسانی که زبان واقعا خوبی دارند و احساس می کنند که به راحتی می توانند از امتحانات دیگر نمره عالی بگیرند توصیه نمی شوند)

مهم امتحان تولیمو که از طرف سازمان سنجش برگزار می شود محک بسیار خوبی برای کسانی است که می خواهند در این امتحان شرکت کنند.

این امتحان باهزینه ۱۵۰۰۰ تومان هرماه یکبار برگزار می‌شود و از طریق سایت سنجش می توانید برای آن ثبت نام کنید. معمولاً نمره‌ای که در امتحان تافل خواهید گرفت، ۲۰ تا ۴۰ نمره، از نمره‌ی این امتحان بیشتر خواهد بود.

این امتحان با امتحان تافل یکسان است، با این تفاوت ها

• بخش شنیداری آن بر خلاف تافل (نوشتاری، شنیداری، گرامر، خواندن) که در قسمت دوم امتحان می‌باشد در قسمت آخر می‌باشد و این بخش امتحان نیز از مشابه تافل آن سخت تراست، زیرا کیفیت پخش صدای آن چندان خوب نیست.
• همچنین بخش نوشتاری آن سخت‌تر از تافل تصحیح می‌شود.
• زمان بخش گرامر ۵ دقیقه از تافل بیشتر است.

(برای مطالعه بیشتر میتوانید به مقاله آزمون TOEFL iBT مراجعه نمایید.)

امتیاز دهی از راست به چپ است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *